Alpha-cursus

Wat is de inhoud van het christelijk geloof? Wat geloven christenen? Dat kun je zelf ontdekken, op de Alpha-cursus.

De CGK Bethelkerk en onze NGK organiseren regelmatig een Alpha Cursus. Alle startdata en informatie kunt u vinden op  http://alphaveenendaal.nl/

Wil je meedoen of meer weten? Lees verder of neem direct contact met ons op via alphacursus@ngk-veenendaal.nl (telefoon: 06-2158 2999)

Opzet cursus

Samen eten!

Lekker eten en gezellig kletsen met je mede-cursisten en het team. De Alpha-cursus start met een maaltijd; je hoeft niet zelf te koken: dat wordt voor je gedaan.

Een praatje over het thema van de avond

Na de maaltijd houdt een van de teamleden een praatje over het thema van de avond: je leert veel over wat christenen geloven en hoe zij dat beleven in het dagelijks leven. Je kunt de hoofdlijn in het cursusboekje terugvinden.

Met elkaar praten over het onderwerp

Na het praatje is er (met een kop koffie/thee) ruimte voor reacties in gespreksgroepjes. Daarin kunnen alle vragen aan de orde komen! Van 'waarom laat God het lijden toe?' tot 'hoe kan ik God ervaren door gebed?'.

Voor wie is de Alpha-cursus?

De Alpha-cursus is bedoeld voor iedereen:

• die meer te weten wil komen over het christelijk geloof;
  • die pas christen is geworden;
  • die de basis van zijn/haar geloof (nog) eens wil doordenken.

Iedereen is welkom! Je hoeft dus niet te geloven.

De Alpha-cursus wordt in Nederland gegeven door een groot aantal verschillende kerken. Iedere kerk biedt hetzelfde materiaal aan, al kunnen er accentverschillen zijn. Deelname aan de cursus is vrijblijvend en verplicht tot niets.

De Alpha-cursus is GRATIS. Alleen voor het weekend wordt een bijdrage gevraagd om de kosten te dekken.

Bij voldoende belangstelling organiseren we samen met de CGK Bethelkerk in Veenendaal ook Alpha-cursussen voor jongeren tot 18 jaar: de Youth-Alpha. Neem contact met ons op als je graag met een Youth-Alpha wil meedoen.

Bij voldoende belangstelling worden er ook Alpha cursussen speciaal voor studenten georganiseerd: Student Alpha.