Cursus Vrijheid in Christus

Met veel enthousiasme willen we u/jullie de start melden in september 2021 van een nieuw cursus “Vrijheid in Christus“.

De cursus Vrijheid in Christus is bedoeld om elke christen te helpen om als een discipel van Jezus meer vrucht te dragen. De weg die wordt afgelegd is aan de ene kant het ontdekken van wie je mag zijn in en door Jezus Christus. Aan de andere kant helpt het je persoonlijke en geestelijke conflicten op te lossen. Duizenden christenen uit verschillende achtergronden hebben deze cursus al gevolgd. De cursus wordt gewaardeerd door hen die langer of korter christen zijn. Veel christenen tobben met de vraag hoe het komt dat er zo weinig groei is in hun geloofsleven, ze missen een intieme relatie met Christus, ze zijn gebonden aan bepaalde zonden of tobben met minderwaardigheidsgevoelens of somberheid. Deze cursus wil ons hierin een handreiking geven. Tegelijkertijd wil deze cursus je bewust maken van de rijkdom die we in Christus mogen vinden.

Thema’s die aan bod komen zijn o.a.:
“Wie ben ik nu echt?” - ”Leren in de waarheid te leven” - “Goed omgaan met emoties” - “Strijd om ons denken” - “Dagelijks wandelen in vrijheid”.

Een aantal praktische punten op een rijtje:

  • Net als bij de Alpha-cursus openen we de avond met een introductie van het thema met enkele korte reflectiebesprekingen in kleinere groepjes over het onderwerp. Een drietal avonden starten we met een maaltijd (dan start de avond om 18:30 uur). Wie door gezinsomstandigheden daarvoor verhinderd is, schuift later aan.
  • De data: 2, 9, 16, 23, 30 sept, 7, 14, 28 okt, 4, 11, 18, 25 nov
  • en zaterdagmiddag 6 nov. van 12.00u tot 16.00u
  • Plaats: Westerkerk, Goudvink 2, Veenendaal
  • De cursus kan ook een mooi vervolg zijn van een Alpha-cursus die je hebt bezocht of van een gevolgde belijdeniscatechese.
  • De kosten van de cursus bedragen 15,- euro incl. koffie/thee.


Graag spoedig opgeven omdat de cursus direct na de vakantie start!

02-07-2021