Advent en Kerst

Lieve gemeenteleden,

A.s. zondag is de eerste adventszondag. We verwachten het Licht en we zien uit naar de komst van de Koning.
Elly en Ko zullen opnieuw met hun adventsjournaals een avontuur beleven wat voor jong en oud interessant zal zijn. We worden meegenomen in het afscheid van de koning en het verlangen naar de terugkeer. Er zullen codes gekraakt en plannen ontmaskerd moeten worden. De verhalen en verwerkingen van de kindernevendienst sluiten hierop aan.
Vooral kijken dus!

Opnieuw zal het kerstfeest in de kerk anders zijn dan andere jaren. In plaats van een bomvolle kerk met veel gezelligheid en lichtjes vieren we het feest op meerdere locaties. Een kleine groep in het Ichthus en het merendeel thuis.
Omdat we erg verlangen naar verbondenheid én een mooi feest, hebben we iets moois bedacht. We willen proberen om elkaar toch (met inachtneming van de dán geldende adviezen) weer te zien. Het gemis van familie kan voor sommigen op zulke dagen soms schrijnend zijn, hoe mooi is het dan om met je ‘kerk-familie’ kerst door te brengen.
Daarom willen we je aanmoedigen om elkaar op te zoeken tijdens de kerstdagen. Zit je alleen thuis en verlang je naar ontmoeting? Deel dit dan in je buurtgroep en vraag of je ergens de dienst mee mag kijken of nodig zelf iemand uit. Je kunt zelfs met elkaar ontbijten en daarna de dienst bekijken.

Het kerstfeest valt dit jaar op zaterdag en zondag. Voorgaande jaren begonnen we met het ‘gezinskerstfeest’ en dat vond plaats op kerstavond. Dit feest (wat toegankelijk is voor iederéén, of je nu met een gezin bent of niet) zal nu plaatsvinden op Eerste kerstdag, zaterdag 25 december om 10.00u.
De medewerkers mogen in de dienst aanwezig zijn en de buurtgroepen 7-12 worden uitgenodigd om als eerste aan te melden. Voor alle anderen zal de dienst digitaal te volgen zijn. Na afloop van de dienst wordt iedereen uitgenodigd voor een kerst-drive-thru op het plein. Er is wat warms te drinken én iedereen is zo in de gelegenheid om je kerstcadeau op te halen. We hopen dat we ook wat wijkgenoten mogen ontmoeten, ook zij worden hiervoor uitgenodigd.

Voor Tweede kerstdag, zondag 26 december om 10.00u, is de andere helft van de gemeente (buurtgroepen 1-6) aan de beurt om als eerste in te schrijven. We hebben ook dan een laagdrempelige creatieve viering, waarna we de wijk willen ingaan en met elkaar bij de eerste 86 huizen rondom het Ichthus een kaartje en iets lekkers willen afleveren.

Er komt een uitnodiging die wordt uitgedeeld in de wijk rond het Ichthus College en die je met mensen in je omgeving kunt delen. Daarop staat de link naar de digitale diensten. Een mooie kans voor ons als gemeente om meer zichtbaar te worden in de wijk.

Natuurlijk zullen we moeten afwachten of onze plannen passen bij de maatregelen die op dat moment gelden. Via de site en de nieuwsbrief houden we u op de hoogte als de plannen wijzigen. Mocht je gelegenheid hebben om te helpen met de kerst-drive-thru dan horen we het graag! Opgeven daarvoor kan bij .

26-11-2021