Pop-upkring LHBT+ in september van start

Psalm 139: U was het die mijn nieren vormde,
die mij weefde in de buik van mijn moeder.

In september starten we met een pop-up kring binnen onze gemeente over LHBT+ en geloven. Deze kring is bedoeld voor mensen die zich identificeren met LHBT+, of hun familieleden. Deze kring wordt georganiseerd door Lydia Huibers en Wietske.

Ik, Wietske, hoor bij de letter L van de afkorting. Ik ben lesbisch. Inmiddels ben ik nu 7 jaar uit de kast. Ook ben ik christen en kind van God. Nadat ik uit de kast kwam, heeft het een tijd geduurd voordat dit beide in mijn hoofd paste, christen zijn en lesbisch. Het voelde beklemmend, alsof de muren op mij afkwamen; mag ik er wel zijn? Ik was zo bang ook voor de afwijzing, van God maar ook en misschien wel het meest van medechristenen. Gelukkig is dit nu wel veranderd! In mijn omgeving merkte ik dat mensen ook moesten wennen aan het idee en het ook bij hen niet altijd in één hoofd paste. Ook ouders van, kunnen een zelfde worsteling doormaken en kan het voelen als uit de kast moeten komen.

Helaas kwam door corona het gesprek rond LHBT+ en de kerk, stil te liggen. Nu het weer kan, zijn we om de tafel gaan zitten en hebben besloten: er komt een pop-upkring voor LHBT+ en familieleden van. We willen in een veilige omgeving met elkaar zijn en ervaringen en vragen delen en samen hierin God zoeken. Een connectie met elkaar leggen en elkaar zien, juist omdat het een eenzame worsteling kan zijn! Deze avonden zijn er dus niet om kerk-breed een visie te vormen!

Voor wie:    LHBT+ en familieleden van (aanmelden kan ook als je geen lid bent van deze gemeente)
Wanneer:   Zondagavond 18-9, 25-9 en 9-10
Locatie:   De locatie wordt nog nader bepaald.
Opgeven:   Je kan je opgeven bij Lydia (lydia.huibers@gmail.com) of Wietske.

Opmerking: Graag in je mail je betrokkenheid met LHBT+ benoemen. Worstel je ermee, maar voelt het nog niet fijn om naar een kring te gaan maar wil je er wel over praten dan kan je ons ook mailen.

24-06-2022