Lopend (v)uurtje in de lijdenstijd

Op woensdag 22 februari begint de lijdenstijd. Vorig jaar organiseerde de NGK-Veenendaal in deze periode het zgn. 'Lopend (V)uurtje'. Een eenvoudig concept waarmee we onderlinge ontmoeting en het geloofsgesprek willen stimuleren.

Concreet ziet een Lopend (v)uurtje er als volgt uit: De deelnemers verzamelen zich op verschillende openbare plekken in Veenendaal. Na een korte opening maak je in (kleine) groepjes een wandeling van ongeveer een 45-60 minuten door de buurt. Er is per keer een korte tekst als gespreksstof, dit kan bijvoorbeeld een vraag zijn naar aanleiding van de preek van de zondag ervoor, een bijbeltekst of een citaat. Na de wandeling kun je nog een korte afsluiting doen door middel van een gebed met en voor elkaar. Nieuw is dat het Lopend Vuurtje dit jaar vanuit zowel de NGK als de GKV wordt georganiseerd. In het licht van de aanstaande fusie een mooie en laagdrempelige manier om elkaar al wandelend te ontmoeten en te leren kennen.

Wie en wat zoeken we?

  • Mensen uit de NGK, GKV, maar ook andere kerken, die mee willen doen met het Lopend (V)uurtje. Aanmelden is niet nodig, je kunt gewoon naar de startlocatie komen.
  • Minimaal 8 mensen die de opening en de afsluiting op een verzamelpunt willen verzorgen. Het gaat er dan om andere deelnemers welkom te heten. Ook deel je de startvraag, Bijbeltekst of het citaat met de deelnemers. Deze mensen krijgen dit laatste via WhatsApp toegestuurd.

We denken nu aan vier wandelplekken in Veenendaal. Het Lopend (V)uurtje is vanaf 28 februari iedere dinsdagavond tot en met dinsdag 28 maart. De vertrektijd is steeds 19.30.

  • Bruïneplein (aan de kant van de Klaas Katerstraat)
  • Op de parkeerplaats bij het Ichthus College (aan de kant van de Vondellaan)
  • Poortkerk (voor de kerk)
  • Basisschool De Burcht, (hoofdingang aan de M. Turnorlaan)

Heb je vragen of wil jij een aantal keren een Lopend (v)uurtje openen en afsluiten, stuur dan een mail naar home@ngk-veenendaal.nl.

Namens de werkgroep @Home NGK Veenendaal,
Jan Willem Samsom

10-03-2023