De liturgie tijdens Advent

In de komende weken maken we gebruik van de handreiking voor een Advents- & Kerstproject. Dit betekent dat de start van de liturgie hierop aangepast is. Ná ons eerste lied horen we een stem die ons iets vertelt over Advent. Aansluitend wordt iedere zondag een Adventskaars aangestoken. Als die brand, dan zingen we een couplet van het lied: Verwacht de kost des Heren, waarna de stem opnieuw tot ons spreekt.

Na het Votum & Groet en onze lofprijzing luisteren we naar een korte Adventslezing uit Jesaja. Jesaja die vaak mocht spreken over de komst van de Messias en Gods nieuwe wereld. En… "uiteraard" is er in deze periode ook iets bijzonders voor de kinderen, maar dát houden we nog even geheim…

Door deze start van de dienst krijgen de mededelingen een andere plek. In de Adventsperiode willen we de mededelingen zo veel als mogelijk beperken. Je hoort ze na de collecte en voor de dank- en voorbede.

P.S. voor persoonlijk gebruik kun je voor een klein bedrag een dagelijks leesrooster aanschaffen met teksten, mediaties en liederen die bij dit thema aansluiten.

01-12-2023