ALPHA CURSUS

ALPHA CURSUS

Ben jij benieuwd naar de inhoud van het christelijk geloof of vraag je je af of er meer is tussen hemel en aarde? Ben je er al bekend mee maar wil je het meer verdiepen?

Volg dan samen met ons de Alpha-cursus.

Tijdens de alphacursus die ongeveer 10 weken duurt, gaan we aan de hand van een cursusboekje en korte inleidingen in groepjes in gesprek. Informeel en laagdrempelig. Maar we beginnen de avond altijd met een gezamenlijke maaltijd.

Opzet van de cursus

Lekker eten en gezellig kletsen met je mede-cursisten en het team. De Alpha-cursus start met een maaltijd; je hoeft niet zelf te koken: dat wordt voor je gedaan.

Na de maaltijd houdt iemand een praatje over het thema van de avond: je leert veel over wat christenen geloven en hoe zij dat beleven in het dagelijks leven. Je kunt de hoofdlijn in het cursusboekje terugvinden.

Daarna praten we onder het genot van koffie/thee in groepjes van 6 à 7 door over het thema. Er is ruimte voor vragen, ervaringen delen en je kunt al je reacties kwijt.

Voor wie is de Alpha-cursus?

De Alpha-cursus is bedoeld voor iedereen:

  • die meer te weten wil komen over het christelijk geloof;
  • die pas christen is geworden;
  • die de basis van zijn/haar geloof (nog) eens wil doordenken.
  • Iedereen is welkom! Je hoeft dus niet te geloven.

De Alpha-cursus wordt in Nederland gegeven door een groot aantal verschillende kerken. Iedere kerk biedt hetzelfde materiaal aan, al kunnen er accentverschillen zijn. Deelname aan de cursus is vrijblijvend en verplicht tot niets.

Bij voldoende belangstelling organiseren we ook Alpha-cursussen voor jongeren tot 18 jaar: de Youth-Alpha. Neem contact met ons op als je graag met een Youth-Alpha wil meedoen.

Info en registratie

Wil je meedoen of meer weten? Neem direct contact met ons op via alphacursus@ngk-veenendaal.nl of laat je gegevens achter:

Aanmelden