Kinderwerk

Kinderwerk op zondag

Op zondag is er veel aandacht voor de kinderen in de gemeente. Door middel van verschillende soorten kinderwerk, willen wij eraan bijdragen dat alle kinderen van jong tot oud zich welkom voelen in de gemeente, meer over God mogen leren en een goede tijd hebben met elkaar. Het kinderwerk is onderverdeeld in:

• Crèche voor 0 tot 2,5 jaar
  • De Ark voor 2,5 tot 4 jaar
  • Kindernevendienst voor groep 1 t/m groep 8

Daarnaast zijn er doordeweeks ook clubs voor groep 5-6 en groep 7-8. Daar kunt u hier meer over lezen >

Crèche

Voor de allerkleinsten is er crèche tijdens de diensten. Je kunt je kind voor het begin van de dienst brengen in lokaal waar een aantal leidinggevenden alle aandacht voor hen hebben. Er staan 2 boxen en er is speelgoed waar de kinderen heerlijk mee kunnen spelen. Na afloop van de dienst mogen de kinderen daar weer worden opgehaald.

De Ark

De peuters van 2,5 tot 4 jaar zijn van harte welkom in De Ark De peuters wonen het eerste gedeelte van de dienst bij, als de kinderen naar hun eigen bijeenkomst gaan, mogen zij zich verzamelen bij de vlag van De Ark. Daar krijgen zij een Bijbelverhaal te horen vanuit een mooi prentenboek, waarbij het verhaal op rijm staat. Daarna wordt er bij het verhaal een mooie kleurplaat of werkje gemaakt. Als afsluiting kunnen de peuters nog even lekker spelen. Na afloop van de dienst mogen de peuters in het lokaal worden opgehaald.

Kindernevendienst

De kinderen die in groep 1 t/m 4 van de basisschool zitten zijn iedere week van harte welkom bij de kindernevendienst. Iedere groep heeft een eigen kleur bloem, zodat de kinderen weten waar ze naar toe kunnen gaan:

Groep 1 Groep 2 Groep 3 Groep 4

Voor de kinderen die in groep 5 t/m 8 zitten is er om de week kindernevendienst. De ene week voorde kinderen uit groep 5 en 6 en de andere week de kinderen uit groep 7 en 8. Op deze manier hebben de kinderen zowel de mogelijkheid om op hun eigen niveau met het geloof bezig te kunnen zijn, als dat ze gewend kunnen raken aan de diensten. De kinderen uit groep 5 t/m 8 verzamelen zich achter in de kerk, op het podium.

Na het ‘kinderlied’ in de dienst, mogen de kinderen naar de leiding lopen. Samen met hen gaan ze naar het lokaal, waar ze tijdens de preek een Bijbeluitleg horen op hun eigen leeftijdsniveau. Hier zitten de kinderen in een kring, praten, zingen en bidden met elkaar. Dan luisteren ze naar een Bijbelverhaal waarbij het rooster van de methode ‘Vertel het maar’ als leidraad gebruikt wordt.  Daarna kunnen de kinderen een verwerking maken die aansluit bij het Bijbelverhaal. Na de preek komen de kinderen weer terug in de kerk.

Kerkkrabbels

Voor de kinderen die geen kindernevendienst hebben en in de dienst blijven is er elke week een ‘Kerkkrabbels’: een werkboekje met vragen en opdrachten naar aanleiding van de dienst en de Bijbeltekst van die zondag. Doel is om deze kinderen op hun niveau aan te spreken en te betrekken bij de dienst.